Google'a dişli rakip: Wolfram Alpha



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Girdiğiniz kelimelere karşılık gelecek olası sonuçları listelemek yerine sorularınıza direkt doğru cevap veren bir arama motoru işinize yaramaz mıydı?

Google a dişli rakip: Wolfram AlphaWolfram Alpha; İngiliz bilimadamı Stephen Wolfram tarafından geliştirilmiş kullanımı ücretsiz bir "hesaba dayalı bilgi motoru".

Bu mayıs ayının sonuna kadar kullanıcılara sunulacak olan motor, onaylı veri tabanları içinde yaptığı araştırma sayesinde hisse senedi fiyatları ve hava durumu raporları gibi bilgilere anında erişebilme imkanı sağlıyor.

Aynı zamanda kullanıcılar Wolfram'la yapacakları aramaları şu an kullanılan arama motorlarından farklı olarak anahtar kelimeler girmek suretiyle değil direkt olarak soru sorma şeklinde de yapabilecekler.

Programın yaratıcısı Stephen Wolfram'ın açıklamasına göre kullanıcılar aracı matematiksel Stephen Wolframdenklemleri çözmek, istatistiksel verilere anında ulaşmak, bilimsel tablolar bulmak ve -örneğin ülkelere ait GSMH bilgilerini kullanarak- yeni tablolar oluşturmak gibi amaçlar için kullanabilecekler.

Uygulamanınamacını "uzmanlık düzeyindeki bilgiyi herkese, her zaman ve her yerden ulaştırmak" olarak açıklayan Wolfram, WolframAlpha'yı şöyle tanımlıyor: "Tıpkı bir uzmanla karşılıklı konuşmak gibi; ne demek istediğinizi anlayıp hesaplamalar yapacak ve size doğru sonucu sunacak."