Gmail, duygu ifadelerini kullanmaya başlıyor :)



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yakın zamanda Gmail'in Mobil 2.0 platformu için geliştirilen sürümünü ve otomatik cevap özelliğini duyuran Gmail ekibi Cuma günü de Gmail duygu ifadelerini (emoticons) duyurdu.

Gmail logo

"Metin tabanlı elektronik postaların siyah beyaz günleri geride kaldı" diyen Gmail yetkilisi Darren Lewis "renkli ışıklar ile aydınlatılmış evrim yolunu takip ederek sonunda duygu ifadelerinin elektronik postalarınıza eklendiği noktaya ulaştık." dedi.

Duygu ifadeleri bir süredir Google Chat'te kullanıyordu, fakat bu ifadeler Gmail'de ilk defa kullanılıyorlar. Gülücük ve göz kırpma gibi belirli ifadelerin yanı sıra insanların anlatmak istediklerini daha kolay dile getirmeleri için sarılma, öpücük, içecek-pasta resimleri gibi yeni birkaç ifade kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Gmail duygu ifadeleri - emoticons

Gmail'e işlevsellik katmak için eklenen duygu ifadelerinden birkaçının Google Chat'te dahi bulunmadığını belirten Lewis, bu ifadelerin elektronik posta işlemlerini yeni bir boyuta taşıyacağını ve bu işlemleri daha eğlenceli hale getireceğini açıkladı.