Gmail'de adres defteri güncellemesi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google bu hafta Gmail üzerinde kullanıcılara kişi listeleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak değişikliklere gidiyor.

gmail adres defteriGoogle bu hafta Gmail üzerinde kullanıcılara kişi listeleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak değişikliklere gidiyor. Daha önceleri Gmail otomatik olarak bütün yeni e-posta adreslerini kişinin temel listesine eklerdi. Bu özellik de eklenen e-posta adreslerinin otomatik olarak tamamlanmasına izin verirdi. Bu sayede kullanıcının bir adresi aklında tutması veya kişi listesinden bakması gereğini ortadan kalkıyordu. Lakin otomatik ekleme özelliği kapatılamadığı için kullanıcının adres defteri birkaç yazışmadan sonra doluyordu.

Google artık "my contacts - kişiler" altında "suggested contacts - önerilen kişiler" diye yeni bir kategori oluşturdu. Posta gönderilen her kişi bu önerilen kişiler menüsü altında yer alacak ve önerilen kişiler listesinde bulunanları, kullanıcı eğer istiyorsa adres defterine ekleyecek. Eğer kullanıcı adres defteri ekleme yönetimine Gmail'in karar vermesini seçerse, 5 veya daha fazla posta gönderilen kişi temel kişi listesine eklenecek. Eğer bu seçenek seçilmezse önerilen kişiler listesinde bulunan adresler, adres defterine eklenmeyecek ama yine de adres yazımı sırasında otomatik olarak tamamlanabilecekler.