Facebook yeni yüzünü gösterdi



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Facebook, daha derli toplu ve daha basit olarak tarif ettiği yeni site tasarımını görücüye çıkardı. Kullanıcılar bu tasarım ile birçok yeni özelliği deneme fırsatına sahip.

Facebook yeni tasarlanan web sitesini yayınladıFacebook bu yeni sitenin test aşamasında bir hata yaptı ve kullanıcıların doğum tarihlerini herkes tarafından görünür kıldı. Kimlik hırsızlarının bir anda iştahını kabartan bu hata kısa bir süre içerisinde hemen farkedilip , düzeltildi.

Facebook, kullanıcılarını yeni tasarımı denemeye ve sitenin eski ve yeni versiyonu arasında gezinerek geliştirilmiş yeni özellikleri keşfetmeye davet ediyor.

Yeni dizayna erişim ilk etapta sınırlı olacak fakat ilerleyen günlerde Facebook'un 80 milyondan fazla kullanıcısının tamamı bu yeni Facebook'a erişebilecek.

Facebook yeni tasarıma geçmesinin nedenlerini, kullanıcılara özellik bakımından daha zengin "duvarlar" (wall) sağlamak, insanları daha fazla içerik yollamaya teşvik etmek ve kullanıcıların daha kolay navigasyondan yararlanmalarını sağlamak olarak gösteriyor.