Facebook resimlerinde kalite...



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
02.10.2010

Facebook, resim yükleme arayüzü ve piksel kapasitesini artırarak Facebook'a daha kaliteli resimlerin yüklenmesine olanak sağlayacak.

Facebook resimlerinde kalite...Her ay Facebook'a yaklaşık 2.5 milyar resim yükleniyor. Bu istatistik aslen sosyal ağ olan Facebook'un aynı zamanda büyük bir resim yükleme platformu olduğunu gösteriyor. Ancak Facebook'da resimlere verilen önem paylaşma ile sınırlı kalite konusu oldukça zayıf.

Facebook, bu durumu değiştirmek ve yüksek kalite resimlerin paylaşılabilmesi için çeşitli yenilikler üzerinde çalışıyor. Gezintiyi ve yüklemeyi kolaylaştıracak yeni bir arayüz kullanıma sokulacak ve desteklenen piksel boyutu artırılarak Facebook'un yüksek çözünürlükteki resimleri desteklemesi sağlanacak. Şu an 720 piksel olan boyut, 2048 piksele yükseltilecek.

Yeni görüntüleme arayüzünde albümleri gezmek daha kolay olacak. Fotoğraflar yeni bir sayfada değil, var olan sayfanın üstünde açılan galeride görülebilecek. Yeniliklerin duyurulduğu blog mesajında etiketlemenin de geliştirildiği söyleniyor. Aynı kişiye ait fotoğraflar ve fotoğraf setleri kolayca etiketlenebilecek.

Facebook resimlerinde kalite...