Facebook haberler bölümünü yeniledi



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
22.09.2011

Google+'nın rekabeti canlandırması Facebook'u harekete geçirdi.

Google+ için Facebook'un başına gelen en iyi şey diyebiliriz. Google+'nın sosyal ağ alanındaki rekabeti canlandırması Facebook'u hızlı bir şekilde yenilikler yapmaya itekledi. Örneğin Facebook, Google'ın halkalarına karşılık listeler sistemini getirdi ve son olarak haber akışında görsel değişikliklere gitti.

Facebook Haberler bölümünü yeniledi

Facebook, daha önce haberler bölümünün, kişilerin sosyal yaşamına ilişkin bir gazete gibi çalışmasının planlandığını belirtmişti. Nitekim son yapılan değişiklik ile en yeni ve en popüler haberler tek yerde birleştirildi. Eğer bir süredir Facebook'u ziyaret etmediyseniz ilk göreceğiniz şey siz yokken yayınlanan en popüler resimler ve haberler. Eğer Facebook'u sık ziyaret ederseniz daha çok en yeni haberleri göreceksiniz. Ayrıca Facebook'a hangi haberlerin daha önemli olduğunu da bildirebileceksiniz.

Facebook Haberler bölümünü yeniledi

Bu durumda Facebook, kullanıcılar için daha kişiselleşmiş olacak; haberlerin gösterimi, kişilerin listelerine ve Facebook'u ziyaret etme sıklıklarına göre şekillenecek.
Ek olarak sağ tarafta haberlerin canlı akışını bulunuyor. Bu akıştaki öğelerden birine tıkladığınız ufak bir pencere açılıyor ve paylaşılan şeyi daha detaylı görebiliyor ve yorum yazabiliyorsunuz. Burada Google'ın üst menüsündeki Google+ bölümünün çalışma mantığından esinlenilmiş.

Facebook Haberler bölümünü yeniledi

Bu akış arkadaşlarınızın Facebook'taki faaliyetlerini gerçek zamanlı olarak görmenize ve direkt olarak muhabbete katılmanıza olanak sağlıyor. Ama aynı zamanda ana sayfanın kalabalıklaşmasına ve haberler bölümünün daralmasına yol açmış.

Google Plus'ın Facebook'u yeniliklere ittiği bir gerçek. Sizce Facebook'un bu yeni tasarımı faydalı olmuş mu?