Dante's Inferno için ilginç reklam kampanyası



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
08.02.2010

Electronic Arts büyük umutlarla piyasaya çıkardığı yeni oyunu için oldukça ilginç bir reklam kampanyasına başvurdu.

E3 oyun fuarında bir gruba Hristiyan göstericiler gibi davranması için para ödeyip son oyunu Dante's Inferno'yu protesto ettiren Electronic Arts, oyunun reklamı için bu sefer daha ilginç bir yol buldu.

Dante\ s Inferno için ilginç reklam kampanyasıGeçtiğimiz Çarşamba popüler site digg.com 'un kaynak koduna bakan kullanıcılar bir ASCII resmi ile karşılaştılar. İlk başta bir hacker'ın işi gibi gözüken durum resmin altında yazan siteye (hellisnigh.com) bakıldığında açıklık kazandı. Electronic Arts yeni oyununun tanıtımı için bazı popüler sitelerle (liste aşağıda) anlaşmış ve kaynak koduna altlarında şifreler bulunan ASCII resimleri iliştirmiş.

Resimlerin altlarında bulunan şifreleri bahsi geçen siteye girdiğinizde, içinde oyuna ait müziklerin, masaüstü duvar kağıtlarının, posterlerin ve tasarım çizimlerinin olduğu büyük bir yükleme indirebiliyorsunuz.

Şu ana kadar kaynak kodunda şifre bulunan siteler ve içerdikleri şifrelerin listesi aşağıda:

Not: Eğer isterseniz aşağıdaki sitelere girip anasayfanın herhangi boş bir yerine sağ tıklayıp "Sayfa kaynağını göster" diyerek resimleri ve şifreleri kendiniz de görebilirsiniz.

digg.com : excommunicate (1. şifre)
dailymotion.com : scythe (2.şifre)
kotaku.com : grafter (3. şifre)
gamestop.com : grafter (3.şifre)
ign.com : styx (4. şifre)
gamesradar.com : unbaptized (5. şifre)
wwe.com : alighieri (6. şifre)

hellisnigh.com 'dan yüklemeyi yapabilmek için 6 adet şifre gerekiyor. Kotaku.com ve gamestop.com daki şifreler aynı olduğu için bir tanesini girmeniz yeterli.

Dante\ s Inferno için ilginç reklam kampanyası