Google oyunlara da reklam alacak



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Reklam sektörüne neredeyse hâkim olan Google; oyun içi reklam piyasasında ise biraz durgundu. Şu sıralarda ise şirket "AdSense for Games" (oyunlar için AdSense reklamları) test ediyor.

Google oyunlara da reklam alacakKonuya yakınlığı olan kaynaklardan sızan haberlere göre Google, oyunlara görüntü reklamları yerleştirmeyi sağlayan bir oyun içi reklam teknolojisi geliştirdi. Denemelerde oyundaki bir sahnenin bitiminde oyun karakteri "ve şimdi sponsorumuzdan bir iki açıklama" gibi bir açıklama ile görüntü reklamı sunuyor. Google, denemeleri uzun bir süredir devam ediyor olan bu teknolojiyi isterse oldukça kısa bir süre içerisinde uygulamaya geçirebilirmiş.

Google'ın bu yeni teknolojisi konsol oyunlarına, disk tabanlı PC oyunlarına, web tabanlı PC oyunlarına ve cep telefonu oyunlarına uygulanabilir.

Google zaten oyun içi reklam teknolojisi niyetini Lively adlı sanal ortam veya sanal sohbet odasını çıkararak belli etmişti. Lively; Google'ın oyun içi reklam teknolojisi için doğal bir araç olabilir ve kullanıcı odalarına da reklamlar yerleştirilebilir.