ColdFusion 9'un beta sürümü herkese açık hale geldi



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yeni sürüm SharePoint ile uyumlu çalışıyor.

Adobe ColdFusion Adobe, şirkete ait web geliştirme platformu olan ColdFusion 9'un beta sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu.Programın 9 sürümü verimlilik, uyumluluk ve arayüz konusunda geliştirmeler içeriyor.

Adobe'nin ColdFusion'dan sorumlu uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre verimlilik konusundaki en özel geliştirme; SQL kodu yazmaya gerek kalmadan veri tabanı uygulaması yaratabilmenin mümkün hale getirilmiş olması.

Yeni ColdFusion nesne tabanlı uygulamaları oluşturmak için Hibernate teknolojisinden faydalanıyor.

Adobe, ColdFusion sürüm 9'da; Adobe AIR içine, uygulamaları çevrimdışı çalıştırmak ve veriyi ColdFusion çevrimiçi duruma geldiğinde yerine koymak için yayılmış uygulamaların inşasını kolay hale getiriyor.MS. SharePoint

Microsoft SharePoint'le ortak kullanılabilen platform sayesinde, dahili Excel ve Powerpoint şablonları kullanılarak Microsoft Office belgeleri üzerinde çalışılabiliyor. Örneğin; veri Excel dosyaları üzerinden okunabiliyor.

SharePoint entegrasyonu ColdFusion uygulamalarına SharePoint belge kütüphanesine erişim ve SharePoint üzerinden belgeleri yönetme imkanı tanıyor. Kullanıcılar ColdFusion'da SharePoint içerisinde muhafaza edilen iş uygulamaları geliştirebiliyorlar.