CBS TV dizilerini Youtube'da yayınlıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

CBS ve Youtube ortak çalışma anlaşması imzalayarak kısa bir süre önce CBS arşivinden seçtikleri TV dizilerinin tam bölümlerini Youtube üzerinden yayımlamaya başladılar.

Hulu sitesinin YouTube'un tersine televizyon için çekilen profesyonel yapımlara odaklanarak kendini nasıl farklılaştırmaya çalıştığını hatırlarsınız. Evet YouTube da bu alanda boy göstermeye başlıyor. CBS ve YouTube ortak çalışma anlaşması imzalayarak kısa bir süre önce CBS arşivinden seçtikleri TV dizilerinin tam bölümlerini Youtube üzerinden yayımlamaya başladılar.

CBS TV dizilerini Youtube da yayınlıyorCBS TV dizilerini Youtube da yayınlıyor

CBS ve YouTube editörleri bu dev arşivdeki binlerce içerik arasından seçim yapmaya koyulmuşken şu sıralar Beverly Hills, 90210, MacGyver, Star Trek ve Yalan Rüzgarı (The Young and The Restless) dizisinden belli başlı birkaç bölüm Youtube üzerinden izlenebiliyor.

CBS TV dizilerini Youtube da yayınlıyorTipik YouTube videolarının aksine bu videolarda Hulu'dakiler gibi bağlantı arası ve açılır reklamlar bulunuyor. Dürüst olmak gerekirse şu anda YouTube'da tam bölümlü televizyon dizisi bulmak Hulu'dan çok daha zor. Örneğin Youtube'da Mr. Spock'ın heybetli kulaklarıyla boy gösterdiği bir Star Trek dizisi aradığınızda 5 tane tam bölümü bulmak için yüzlerce küçük klip arasında cebelleşmek zorunda kalıyorsunuz. Buna karşın eğer CBS siteye daha çok içerik yükler ve YouTube'da başka diziler/programlar için yeni yayın ortakları bulursa site de sunduğu TV içerikleri için daha iyi işleyen bir sistem oluşturabilir. CBS bir Amerikan kanalı olduğu için içerikleri de doğal olarak İngilizce olarak yayınlıyor buna karşın siz siz olun anneniz İngilizce biliyorsa Yalan Rüzgarını görmemesi için elinizden geleni yapın. Zira bir nesli Mr. Spock'ın karizmasına bağlayan şey yalnızca Spock'ın kulakları değil, aynı zamanda Yalan Rüzgarı'nın bünyelerde oluşturduğu tahribatı silme çabasıydı.