AVG Free, bilgisayarların çökmesine neden oldu!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
03.12.2010

Avg Free antivirüs programının son güncellemesi, Windows 7 64-bit işletim sisteminin yüklü olduğu makinelerin çökmesine neden oldu.

AVG Free, bilgisayarların çökmesine neden oldu!AVG 2011 Free'nin 1 Aralık tarihli veritabanı güncellemesi Windows 7 64-bit sistemlerini tümüyle çökertti denilebilir. PC'lerin başlangıçta güncelleme çalıştırmasını sağlayan bu güncelleme açılışta c000135 hatasının çıkmasına, bu yüzden de sistemin açılamamasına neden oldu.

AVG sorunlu güncellemeyi geri çekti ama güncellemeyi indirmişseniz ve makineniz açılmıyorsa bir çözüm yolu var. AVG sorunun çözümü için bir rehber hazırlamış:

1. Bilgisayarınızı AVG Rescue CD ile açın. (AVG Rescue Cd'sini aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

2. AVG Rescue CD açıldığında Utilitises > File Manager seçeneğine gidin.

3. İşletim sisteminin yüklü olduğu sistem sürücüsüne gidin. Çoğu zaman bu sürücü /mnt/sda1/ olarak geçer.

4. Bu sürücü içinde /Windows/system32/drivers/ klasörüne gidin. avg ile başlayan tüm dosyaların (örneğin avgldx86.sys, avgtdix.sys vb.) adlarını değiştirin (F6 tuşu ile yapabilirsiniz.) Örneğin uzantılarını .sys'den .bak'a çevirebilirsiniz. Bkz. aşağıdaki resimler...

5. CTRL+ALT+Delete tuşlarına basıp sistemi yeniden başlatın (AVG Rescue CD'yi çıkartmayı unutmayın). Sisteminizin açılış süreci AVG'nin müdahalesi olmadan devam edecektir

AVG Free, bilgisayarların çökmesine neden oldu!

AVG Free, bilgisayarların çökmesine neden oldu!