Asustek: 200 dolarlık Eee PC'ler hazır!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Asustek, 2008 yılının üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladığı toplantıda kendisine ait zaten ucuz olan Eee PC serisindeki fiyatları gelecek yıl daha da düşüreceğini duyurdu.

Asus Eee PCAsus, ilk Eee PC'yi geçen yıl piyasaya sunmuştu... Asustek başkanı Jerry Shen, şirketinin 2009 yılından itibaren giriş seviyesi Eee PC'leri 200 dolardan başlayan fiyatlarla satacağını duyurdu.

Anakart ve dizüstü bilgisayar üreticisi Asustek, ayrıca Eee PC satış rakamlarını da açıkladı.Şirket geride bıraktığımız çeyrekte 1.7 milyon Eee PC dağıttı ve tatil alışverişi sezonunun da içinde bulunduğu gelecek çeyrekte 1.8 milyonluk bir rakama ulaşmayı umuyor. Eee PC'ler geçen yıl satışa çıktıkları ilk çeyrekte 350,000 adet satış rakamı elde etmişlerdi.

Shen ayrıca 10 inçlik Netbook'ların önünü açmak için 7 ve 8 inçlik Eee PC'lerin üretimlerinin aşama aşama durdurulacağını açıkladı.

Asustek firması yaptığı açıklamada, Netbook'larını hem sabit disk hem de solid-state sürücüler ile piyasaya sunduklarını ancak sabit diskli Netbook'ların toplam dağıtımın yüzde 70'ini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca firmanın Eee PC'lerinin yüzde 70'inin Windows XP, yüzde 30'unun ise Linux işletim sistemi ile birlikte piyasaya sunulduğunu açıklandı.