Age of Empires Online duyuruldu [Video]



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
19.08.2010

En iyi strateji oyunlarından biri olan Age of Empires serisinin MMO türündeki yeni oyunu Age Of Empires Online 2011'de çıkacak.

Age of Empires Online duyuruldu [video]

Ensemble'ın klasik strateji serisi Age of Empires, otunseverlerin karşısına bu sefer MMO oyun türünde (Devasa çoklu oyunculu online oyun, WOW gib i de diyebiliriz.) çıkacak.

2011'de çıkacak olan Age of Empires Online'ın büyük ihtimalle ücretsiz olacak ve görünen o ki Age of Empires hayranlarını memnun edecek. Çünkü her ne kadar MMO türünde olsa da Age of Empires Online klasik gerçek zamanlı strateji (RTS) yapısına da sadık kalıyor. Başkentinizin yaratılması ile kaynaklarınızı kullanarak yeni binalar ve üniteler üretme mantığı devam ediyor.

Microsoft, Age of Empires Online'ın oyunculara zengin bir sosyal oyun deneyimi yasatmasını hedefliyor. Henüz oyunun ücretlendirilmesiyle ilgili net bir bilgi yok ama oyunla ilgili hazırlanan "sıkça sorulan sorular" bölümünde "ücretsiz oynanış deneyimi" ibaresi geçiyor. Bu da günümüzün çoğu ücretsiz online oyununda olduğu gibi temel oyunun ücretsiz olup ekstraların paralı olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.