Yeni Leica devrimi Leica S Sistem



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Leica yetkilileri, 35mm ve orta format arasına konumlandırdıkları "S" sınıfı adlı yeni bir fotoğraf makinesi sınıfı geliştirdiklerini duyurdular. S sınıfının ilk üyesi olan Leica S2, 37 megapiksellik fotoğraf çözünürlüğü sunuyor.

Yeni Leica Devrimi Leica S Sistem

Yıl 1925, Oscar Barnack Almanya Solms'da bulunan Leitz Optik fabrikasında 35mm film kullanan ilk fotoğraf makinesini olan Leica A'yı geliştirdi. Sonraki yıllarda bir endüstri standardı haline gelen 35mm film ve Leica A fotoğraf makinesi insanlık tarihine devrim yaratan buluşlardan biri olarak geçti. 35mm film günümüze kadar Leica formatı olarak anılır hale geldi.

Yıl 2008, aradan tam 83 yıl geçmiş insanoğlu sanayi devrimini tamamlayıp bilişim devrimini yarılamış durumdayken dijital fotoğraf makineleri 35mm Leica formata eşit sensörlere kavuşalı henüz birkaç yıl olmuş. Takvimler 22 Eylül'ü gösterdiğinde Leica yetkilileri, 35mm ve orta format arasına konumlandırdıkları "S" sınıfı adlı yeni bir fotoğraf makinesi sınıfı geliştirdiklerini duyurdular. S sınıfının ilk üyesi olan Leica S2, 37 megapiksel fotoğraf çözünürlüğü sunan 30x45mm'lik sensöre ve kompakt boyutlara sahip. Yetkililer, makineyle birlikte geniş açıdan teleye kadar çeşitli fokal aralıklarda 12 adet S sınıfı objektifinde satışa sunulacağını kaydettiler.

Yeni Leica Devrimi Leica S Sistem53.9x40.4mm'lik, 6x6 film boyutlarında, full frame orta format olarak adlandırılan sensörüyle 60.5 megapiksel çözünürlük sunan Phase One P 65+,dijital arkalıklar ve orta formatlar arasında liderken, 35.9 x 24 mm'lik 35mm film boyutlarında full frame SLR olarak adlandırılan sensörüyle 24.6 megapiksel çözünürlük sunan Sony Alpha 900, D-SLR'ler arasındaki megapiksel yarışında şimdilik ipi göğüslemiş görünüyor. Leica S2 ise kalbinde; D-SLR'lerden %56 daha büyük, orta format dijital arkalıklar ve makinelerden %30 daha küçük; Leica'nın "S" sistem olarak adlandırdığı 30x45mm'lik bir CCD sensör taşıyor. Teknik özelliklerin pratik faydalarını anlatmak gerekirse şirket Leica S2'yi D-SLR boyutlarında orta format kalitesi sunan yeni bir sistem olarak konumlandırıyor.

Reklam ve moda fotoğrafçıları çektikleri kareler bazen tüm bir binayı kaplayacak kadar büyütüldüğünden; en yüksek kaliteyi elde etmek için çekimlerinde orta format dijital fotoğraf makineleri kullanırlar. Fotoğrafçıların ortak şikayetleri orta format ekipmanların hantal bir yapıya sahip olduğu ve stüdyo dışı çekimlerde oldukça zorlandıkları yönünde olmuştur. Leica mühendisleri bu nokta da; Leica S2'yi ergonomik boyutları ve yüksek görüntü kalitesiyle hep en iyisini talep eden profesyonel fotoğrafçıların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirildiklerini açıkladılar.

Almanya'da düzenlenen dünyanın en büyük fotoğraf ve görüntüleme teknolojileri fuarı olan Photokina'nın başlamasına 1 gün kala Londra yapılan Yeni Leica Devrimi Leica S Sistemözel bir tanıtımdan sızan Leica S2, fotoğraf dünyasının ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Leica Brintanya'dan David Bell "Leica S sistemi uzun süreli bir yatırım olarak değerlendiriyoruz. Leica S'i ürün gamımızın amiral gemisi konumuna getirdik ve S sistemini Leica'yı geleceğe taşıyacak platformlardan biri olarak konumlandırdık." diyerek Leica'nın dijital Range Finder M8'ini saymazsak, son 25 yılda gerçekleştirdiği en büyük atılım olan Leica S ve S sistemkonusundaki vizyonlarından bahsetti.