Yanlışlıkla gönderilen e-posta için özür dilemeye son



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Gmail ekibi yeni bir özellikle tekrar karşımızda. Ürünlerini sürekli geliştirerek hizmetin kapsamını genişletme konusunda cümle aleme ders olacak bir çalışma sisteminin temsilcilerinin sunduğu yeni hizmet "mail undo" ya da Türkçe'siyle gönderilen e-posta'yı geri alma.

Yanlışlıkla gönderilen e-posta için özür dilemeye sonKimi zaman, bir e-posta gönderdiğimizde o e-postayı göndermememiz gerektiğini fark ederiz. Veya bir hatadır bu. Gönderdiğimiz e-posta'ya ek dosyayı eklemeyi unuttuğumuz için tekrar göndermek zorunda kalırız.

Gmail ekibi bu gibi olasılıkları düşünerek, mükemmel bir hizmeti Gmail kullanıcılarına sundu. Artık "Gönder"e bastıktan sonra, "Eyvah" etmeyeceksiniz. E-posta'yı yanlış bir kişiye göndermiş, bir an gaza gelip aslında yazmak istemediğiniz şeyler yazmış, bir şey eklemeyi unuttuğunuzu fark etmiş olabilirsiniz. Çözümü kolay. Fakat bu özelliği kullanmak için önce Gmail'inizin "Ayarlar" seçeneğinden "Labs" uygulamasına girip "Göndermeyi Geri Al" özelliğini özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

Gmail w-posta geri alma

Bu özelliği etkinleştirdikten sonra, Gmail size, hatanızı geri almanız için ilk başta 10 saniyelik bir süre veriyor. Eğer bu süreyi değiştirmek isterseniz Ayarlar>Genel başlığı altından kolayca yapabiliyorsunuz.

Gmail e-posta geri alma süresi

Ne yazık ki, bir gece fazlaca alkol aldıktan sonra gönderdiğiniz bir e-postayı, sabah uyandığınızda ne yaptığınızı anlayınca iptal edemiyorsunuz. Lakin bunun için de Labs bölümünde harika bir özellik bulunduğunu hatırlatalım.

"Koruyucu Posta Gözlüğü" adındaki bu özelliği etkinleştirdikten sonra Ayarlar>Genel sayfasında hangi zaman dilimlerinde bu özelliğin aktif olmasını istediğinizi belirtiyorsunuz.

Gmail Koruyucu Posta Gözcüsü zaman ayarı

Zaman ayarını yaptıktan sonra, herhangi bir e-postayı hazırlayıp "Gönder" tuşuna bastığınız sırada yaptığınızın doğru olup olmadığını onaylamanız için Gmail, sizi kendinize getirecek basit bir matematik problemi soruyor.

Gmail posta gözcüsü - matematik sorusu