Windows 8'in ekran görüntüleri internete sızdı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
10.03.2011

Windows 8'in internete sızan ekran görüntülerinde görev çubuğunun geliştirildiği görülüyor.

Windows 8\ in ekran görüntüleri internete sızdıWindows 8 ile ilgili ortaya çıkan bilgiler artmaya başladı. Son olarak Cuma günü bazı ekran görüntüleri internete sızdı.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde Windows görev çubuğunun sol tarafı görülüyor. Ekran görüntüsünde (fare simgesi ) anlaşılıyor ki görev çubuğunda artık sadece programların değil donanımların da yükleme / kurulum durumu gözükecek.


Windows 8  in ekran görüntüleri internete sızdı

Win7China sitesine göre Windows 8'in yüklenmesi 8 dakika sürecek ki bu Windows 7'den 2.5 kat daha hızlı. Tabii Microsoft'un kurulum süresini test etmek için 8 çekirdekli bir CPU'ya sahip üst düzey makineler kullandığını hatırlatalım.

Ekran görüntülerini sızdıranlar ayrıca Microsoft'un sistem geri yükleme işlevini de geliştirdiğini belirtiyorlar. Şu an "Factory Restore" (Fabrika ayalarına dönüş) adı verilen işlemle Windows 8, iki dakika içinde orijinal haline dönebiliyor.

Windows 8  in ekran görüntüleri internete sızdı

İkinci ekran görüntüsünde ise görev çubuğunun sağ tarafı gözüküyor. Burada yenilik olarak sağ alttaki profil resmi hemen fark ediliyor. Söylendiğine göre sağ altta lokal bir hesabın ya da Windows Live ID hesabının profil resmi (avatar) gösterilebiliyor. Win7China'ya göre bu yenilik kullanıcıların Windows 8'e Windows Live ID'leri ile giriş yapabilecekleri anlamına geliyor. Ayrıca Windows 8'in bulut tabanlı sistemlerle daha entegre olacağının ipucunu veriyor.

Henüz Windows 8 için bir çıkış tarihi verilmiş değil ancak sızan bilgilerdeki Milestone 3 yapısının tamamlanma tarihine bakacak olursak Windows 8'in Haziran ya da Temmuz gibi duyurulacağını ve 2012'nin başında da piyasaya çıkacağı tahmin edilebilir.