Windows 8'in açılış süresi 8 saniye! (Video)



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
09.09.2011

Microsoft, Windows 8'in açılış süresi konusunda iddialı.

Windows 8  in açılışı süresi 8 saniye! (Video)

Windows kullanıcıları arasında yapılan ankette Microsoft, masaüstü kullanıcılarının % 57'sinin ve notebook kullanıcılarının da %45'inin makinelerini kullanmadıklarında uyku modu (sleep) yerine bilgisayarı tümüyle kapatmayı tercih ettiklerini görmüş.

Microsoft bu veriyi temel alarak bilgisayarı tümüyle kapatma (shutdown) ile hazırda bekletme (hibernate) özelliğini birleştiren yeni bir sistem geliştirmiş. Yeni yöntem, işletim sisteminin tümüyle kapatıldıktan sonraki açılma süresini (cold start) %30 ila 70 oranında kısaltıyor.

Windows 7'deki hazırda beklet seçeneği kapatma öncesi tüm oturum hard diske yazıldığında makine açılışında oturum geri yüklenmesi vakit alıyor. Windows 8'de ise işletim sistemi bilgisayar kapatıldığında kullanıcı oturumunu boşaltıp kernel oturumunu diske yazıyor böylece açılışta sıfırdan oluşturma ortadan kalktığı için zamandan kazanılıyor.

Bu değişiklik ile Window 8 kullanıcıları bilgisayarlarını oldukça hızlı açabilecekler; hatta SSD kullananlar bu özellikten daha da çok faydalanacak. Microsoft'un Kernel Platform Grubu Program Yöneticisi Emily Wilson Windows 8'in açışı hızını gösterdiği videoda işletim sistemi 8 saniyede açılıyor.