Windows 7'nin RC sürümü, dosya paylaşım sitelerine düştü



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un bu hafta Windows 7'nin indirilmesini durduracağını açıklamasından sonra, kullanıcılar yeni bir işletim sistemi edinmek için yasal olmayan kaynaklara başvurdu. İşletim sisteminin korsan kopyasında Internet Explorer 8 RC1'de bulunuyor.

Windows 7 Build 7022'yi indiren ve bilgisayarlarına kuran kullanıcılar, Pirate Bay'in sitesinde yapılan yorumlarda, bunun gerçekten de çalışan bir Windows 7 sürümü olduğunu doğruladılar. Bilgisayarlarından aldıkları ekran resimlerini siteye koyan bu kullanıcıların çoğu, beta sürümünden farklı olarak Internet Explorer 8 "Yayın Adayı"nın (Release Candidate -RC1) Build 7022'ye eklendiğine dikkati çektiler.

Build 7022, çok sayıda kullanıcı tarafından indiriliyor. Torrent takip sitelerinden biri olan Mininova.org'da yer alan Windows 7 Build 7022 torrentinin 26,000'den fazla kullanıcı tarafından indirildiği bildirildi.

Windows 7'nin paylaşım sitelerine sızması artık bir kural oldu. 10 Ocak 2009 tarihinde kamuya açık beta sürümü resmi olarak yayımlanan Build 7000'in, korsan bir kopyasının 2008 yılının sona ermeden önce dosya paylaşım sitelerine düştüğü rapor edilmişti.

Windows 7 RC

Ekim ayında Windows 7'nin alpha sürümünün, denenmesi için Profesyonel Yazılım Geliştiricileri Konferansı (PDC) katılımcılarına verilmesinden birkaç saat sonra bu sürüm de BitTorrent'teki yerini almıştı.

Ancak paylaşım sitelerine sızan bu sürümlerin hepsi, göründüğü gibi değil. Dosya paylaşım sitelerinin yorum bölümlerinde birçok kullanıcı, Windows 7'nin son sürümü Windows 7 Build 7025 gibi görünen disk görüntüsünün aslında güncel gibi gözüken bir beta sürümü olduğu konusunda diğer kullanıcıları uyarıyor.

Build 7022 sadece BitTorrent takip sitelerinde yer alıyor. Microsoft tarafında bu sürüm henüz halka açık durumda değil. Diğer yandan Windows geliştirme grubunun başında bulunan Steven Sinofsky ve bazı Microsoft yöneticileri, yayın adayını çıkarma planlarının gündemlerinde olmadığını belirtti.