Uzaydan Dünya'ya Twitter mesajı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
26.01.2010

Ulaslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar sonunda internete kavuştular ve uzaydan ilk twitter mesajını gönderdiler.

Uzaydan Dünyaya Twitter mesajı.

Uzay istasyonunda bir aydır uçuş kontrolleri ile çalışmalar yürüten Timothy Creamer, sonunda yörüngeden internet bağlantısı kurmayı başardı. Cuma günü online olan astronot, uzaydan ilk canlı Twitter mesajını gönderdi: "Merhaba Twitter Alemi! :) Şu an Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı olarak Twitter'e bağlandık. Bu mesaj, uzaydan gönderilen ilk canlı tweet :) Yakında dahası da gelecek, siz de sorularınızı gönderin."

Önceden yöründedeki astronatlar, mesajlarını Houston'daki Görev Kontrol merkezine göndermek durumundaydılar. Artık Görev Kontrol merkezindeki bir masaüstü bilgisayarla, laptopları aracılığıyla uzak masaüstü bağlantısı kurabiliyorlar. Bu erişim ancak yüksek hızda sağlam bir bağlantı kurulabildiğinde gerçekleşebiliyor.

İnternet bağlantısının uzun süre ailelerinden ayrı kalan astronotlar için büyük moral kaynağı olacağı düşünülüyor. NASA basın sözcüsü Kelly Humphries dünyadan uzak, yalıtılmış bir ortamda çalışan astronotların morallerine büyük katkı sağlayacağını ve daha verimli çalışacaklarını, düşündüklerini açıkladı. Humphries astronotların da Amerika'da hükûmet için çalışan herkesin tabii olduğu internet erişim kurallarına bağlı olacaklarını da ekledi. Bunun üzerine "Acaba NASA dünyadaki patronlardan epey uzakta çalışan astronotların internette fazlaca vakit geçirmesinden mi endişeleniyor?" sorusuyla karşılaşan basın sözcüsü, gülerek astronotların yüksek motivasyona sahip olduklarını, bu yüzden önce işlerini yapacaklarını belirtti.