Twitter'a Bir de SMS Servisi



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
26.04.2010

Türkiye'de diğer ülkeler kadar revaçta olmasa da yurt dışında oldukça ilgi gören Twitter, Cloudhopper ile iş birliğine giderek Twitter üzerinden SMS desteğini sağlamaya hazır.

Twitter a Bir de SMS Servisi

Twitter'ın cuma günü yaptığı açıklamaya göre Cloudhopper şirketiyle anlaşmaya varıldı ve kullanıcılar dünyanın her neresinde olursa olsun kısa mesaj ile durumlarını güncelleyebilecekleri açıklandı.

Bu şirket için çok önemli bir kilit noktası. Çünkü bundan evvel kullanıcılar mobil cihazlarıyla erişebilmek için sadece akıllı cep telefonlarına sahip olmaları gerekiyordu. Örneğin iPhone, Blackberry ve Nokia'nın gelişmiş telefonları gibi. Hatta bu telefonlara sahip olunsa bile bir çok ülkeden de erişilemiyordu. Biraz yüksek geliştirme ve anlaşma maliyetine rağmen Twitter çok önemli bir hamle yaparak Cloudhopper firmasıyla anlaşmaya vardı. Bu şekilde artık Twitter kullanıcıları kendilerine verilen numaralara SMS gönderir gibi Tweet gönderebilecekler ve alabilecekler.

Aynı zamanda Twitter'ın mobil takımı yeni bir akıllı telefon uygulaması geliştirme üzerine çalışmalara devam ediyor. RIM ile ortak bir çalışma yürüten Tweetie, geliştirdikleri BlackBerry uygulaması sayesinde yerleşik mobil istemciler sağlanacak. Bu resmi mobil uygulaması sayesinde Twitter çok daha fazla kullanıcıya ulaşabilecek.