Türkiye İnternet Düşmanları 2010 raporunda



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
12.03.2010

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, internete erişim özgürlüğünü kısıtlayan ülkelerle ilgili 2010 yılı raporunu yayınladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler bugün her yıl düzenli olarak yayınladıkları dünya çağındaki internete erişimin kısıtlanması ile ilgili raporlarını yayınladı. Raporda adı geçen ülkeler arasında Türkiye de var.

Rapor erişim özgürlüğünün ciddi şekilde kısıtlandığı ülkelerin yer aldığı İnternet Düşmanları ve endişe verici gelişmelerin yaşandığı ülkelerin yer aldığı Gözlem Altında ismi verilen iki ayrı bölümden oluşuyor. Türkiye bu seneki raporda Avustralya, Güney Kore ve Rusya gibi ülkelerle beraber ikinci kategoriye eklenmiş.

Raporda Türkiye'nin Gözlem Altında listesine dahil edilmesinin gerekçesi şöyle aktarılmış,

"Atatürk, Ordu, azınlık sorunu ve Ulusal değerler Türkiye için tabu konular. Aralarında YouTube gibi popüler sitelerinde bulunduğu binlerce sitenin erişimi, yoğun protestolara rağmen engellenmiş durumda. Görüşlerini açıkça ifade eden blog yazarları ve internet kullanıcılar, misilleme tehlikesi ile karşı karşıya."

Raporun Türkiye hakkında ki bölümü bu açıklamadan sonra 2009 yılında internet erişimini kısıtlamaya yönelik olarak gördüğü olayları sıralıyor.

Raporun tamamına PDF dosyası olarak buradan ulaşabilirsiniz.