Tablet PC'lerin başarısız olmasındaki beş neden



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
06.10.2009

Geçtiğimiz hafta, New York Times Gazetesi teknoloji bölümünde Tablet PC'lerin şu ana kadar yaşadığı gelişim ve gelecek beklentileriyle ilgili olarak çıkan makaleden sonra teknoloji dünyası, Tablet PC teknolojisinde yaşanan başarısızlığın nedenlerini sorguluyor.

1997 de Steve Jobs tarafından üretimi durdurulmuş Apple Newton. Sizce de yanındaki kalem üzerine çakılmış bir çiviyi andırmıyor mu?Tartışmaya yeni bir yorum da yirmi yıldan fazla süredir çeşitli dergilerde teknoloji yazarlığı yapan teknoloji uzmanı Conrad Blickenstorfer'dan geldi. 1991 yılında Microsoft'un üst düzey yöneticilerinden birinin söylediği "Önümüzdeki dönemde bilgisayarlar üzerinde kalemin etkisi farenin etkisinden çok daha büyük olacak" sözünü dün gibi hatırladığını belirten Blickenstorfer, Tablet PC'lerin yaşadığı başarısızlığın nedenini 5 başlık altında topluyor. Blickenstorfer'a göre istenilen satış rakamlarına hiçbir zaman ulaşılamamış olmasının nedenleri şunlar:

1- Büyük firmaların hiçbirisi gerçekten iyi bir Tablet yaratmak için yeteri kadar çalışmadı

2- Teknoloji. Özellikle dokunmatik ekran teknolojisinin yeterince gelişmemiş olması yanında yazılım ve donanım alanındaki teknoloji de yetersiz kaldı.

3- Tablet'ler henüz yeterince olgunlaşmamış elle yazma ve ses kaydı gibi yenilikler temel alınarak şekillendirilmeye çalışıldı.

4- Fiyat. İnsanlar belki de hiç kullanmayacakları bir kalem de dahil olmak üzere Palm'a ve yardımcı araçlarına yüksek bedeller ödemek istemediler.

5- Son olarak yazılım. MS. Windows daha çok bir fare ile kullanılmak üzere geliştirildiği için Tablet'lerle uyuşmadı. Buna rağmen son sekiz senedir üretilen Tablet'lerin büyük çoğunluğu Windows işletim sistemi ile kullanılıyor.