Star Wars: The Old Republic, EA'nın en pahalı oyunu



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
31.05.2010

Electronic Arts MMO oyunu Star Wars: The Old Republic için hiçbir oyununda olmadığı kadar harcama yapıyor.

Star Wars: The Old Republic, EA  nın en pahalı oyunu

Electronic Arts pek çok büyük bütçeli oyuna imza atmıştır ama halen geliştirilen Star Wars: The Old Repuclic şimdiden firmanın en pahalı oyunu oldu. Ea'nın Baş Finans yöneticisi Eric Browns, Star Wars: The Old Repuclic oyununun toplam harcama açısından EA'nın şimdiye kadar ele aldığı en büyük proje olduğunu, söylüyor:

"Bu büyüklükte bir proje zaman alıyor. 2010 yılın içinde çıkmasını beklemiyoruz ve şu an belirli bir çıkış tarihi de veremiyoruz."

Ancak EA bu masraftan rahatsız değil çünkü tüm faktörler oyunun başarılı olacağına işaret ediyor.

"Şimdiye kadar MMO türündeki online oyunlar şövalyeler, kılıçlar, büyücülük vb. üzerine kurulu kurgulara dayanıyordu. Star Wars da bu formülle paralel gidiyor: Kılıç yerine ışın kılıcı vari şövalye yerine Jedi'lar var. Biz bu kurgunun oldukça iyi olduğunu ve büyük bir oyuncu kesimine hitap edeceğini düşünüyoruz."

Ayrıca EA projenin şu ankinden daha iyi ellerde olamayacağına inanıyor: "BioWare kalite konusunda en iyi firmalardan biri. BioWare'in geliştirdiği Mass Effect 2 oyun sitelerinden aldığı puanlara bakarsak EA'nın şimdiye kadar çıkardığı en kaliteli oyun oldu."

Güçlü nitelikler, dev bir bütçe ve bu işi için en doğru oyun geliştirici stüdyo ile EA, Star Wars: The Old Republic'in çok başarılı bir MMORPG olacağını düşünüyor.