Sahte Microsoft mesajına dikkat!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
26.09.2012

Microsoft'tan geliyormuş gibi gözüken sahte bir e-posta mesajı kullanıcıların şifrelerini çalıyor.

Naked Security firmasının açıklamasına göre Microsoft'tan geliyormuş gibi gözüken sahte bir mail ([email protected] ) ile kullanıcıların Gmail, Yahoo , Windows Live ve AIM şifreleri çalınıyor.
"Microsoft Windows Update" başlığı ile gelen e-postada kullanıcıdan kişisel bilgilerini girerek e-posta hesabını doğrulaması isteniyor. Mesajın orijinal hali şu şekilde:

"Dear Windows User,
It has come to our attention that your Microsoft windows Installation records are out of date. Every Windows installation has to be tied to an email account for daily update.
This requires you to verify the Email Account. Failure to verify your records will result in account suspension. Click in the Verify button below and enter your login information on the following page to Confirm your records.
VERIFY
Thank you,
Microsoft Windows Team"

Maildeki "Verify" yani doğrulama bağlantısına tıklandığında açılan sayfada kullanıcıya bilgisayarının eski olduğu, güvenlik açısından risk taşıdığı belirtiliyor ve dört e-posta adresinden birini seçip kullanıcı ve şifrelerini girmeleri isteniyor. Bu yolla kullanıcılar kandırılarak hesap bilgileri çalınıyor.

Sahte Microsoft mesajına dikkat!

Bu tarz dolandırıcılık girişimleri ile her yıl çok sayıda şifre kötü niyetli kişilerin eline geçmektedir. Bu tarz sahtekarlıkların çoğundan korunmak için tek bir şeyi unutmamanız yeterlidir: Firmalar kullanıcılardan şifrelerini açıklamalarını istemezler.