PES 2011 Türkçe çıkacak (mı?)



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
26.08.2010

Konami'nin meşhur futbol oyunu Pes 2011'in Türkçe olarak çıkacağı söyleniyor; peki bu bilgi doğru mu?

PES 2011 Türkçe (mi?)Pro Evolution Soccer ya da kısa adıyla PES serisi tüm dünyada en sevilen futbol oyunlarından biri. Son iki gündür Türk basınında Japon oyun firması Konami'nin hazırladığı PES 2011'in 7 Ekim'de Türkçe olarak Playstation 3, Xbox 360 ve PC platformları için çıkacağı söyleniyor. Ancak Konami'nin resmi sitelerinde Türkçe dil desteği ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Konami'nin resmi PES hayran sitesinin forumunda PES'e Türkçe dil desteği gelmesi için açılan bir istek başlığı bulunuyor. Türk oyunsverler bu başlıkta çok sayıda oy kullanılmış ancak bu başlık uyarılara rağmen İngilizce dışında bir dil (Türkçe) kullanılması nedeniyle kapatılmış.

Pes 2011'in Türkçe çıkacağına yönelik haberlerde geçen diğer bir bilgi de oyunun 7 Ekimde çıkacağı yönünde; ancak bu tarih de Konami'nin resmi sitesinde geçmiyor. Yurt dışındaki pek çok oyun sitesinde ve resmi hayran sitesi PESfan'daki bilgilere Konami'nin açıkladığı tarihler Avrupa için 30 Eylül ve İngiltere için 8 Ekim şeklinde. PESfan sitesinde Amerika çıkış 5 Ekim olarak "soru işaretiyle" yazılmış yani Amerika tarihi henüz net değil.

PES 2011'in Türkçe çıkıp çıkmayacağına dair resmi bir açıklamaya ulaşamasak da; biz de her oyunsever gibi haberlerin doğru olmasını umut ediyoruz.