Online videolar patlama yaptı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.02.2010

Amerika'da Aralık ayının online video izlenme rakamları, internet kullanıcılarının ne kadar çok video izlediğini ve sektörün ne kadar büyüdüğünü gösteriyor.

Online videolar patlama yaptı

Online video pazarı Aralık ayında büyümeye devam etti. comScore'un açıkladığı rakamlara göre Amerika'daki 178 milyon internet kullanıcısı sadece bir ayda 33.2 milyar online video izledi. İstatistiklerin detayına girdiğimizde Amerika'daki internet kullanıcılarının yüzde 86.5'i online video izliyor ve kullanıcı başına ayda 187 video düşüyor. İzlenen videoların ortalama süresi 4.1 dakika.

Aylı izlenen toplam video sayısının yüzde 40'ı 12.2 milyar video kaynağının Google Sites hesabı bulunuyor. 134 milyondan fazla kişi Youtube'da 13 milyar video izlemiş. Yani kullanıcı başına 97 video.

Özellikle TV showları konusunda popüler olan video sitesi Hulu bu ay kendi rekorunu kırdı. 1 milyardan fazla video izlenme rakamıyla Aralık ayında ikinci oldu. Aralık ayında site 44.1 milyon tekil ziyaretçi aldı ve her biri ortalama sitede 2.2 saat vakit geçirip 23 video izledi. Bu çarpıcı rakamlara rağmen toplam online video izlenme rakamlarında Hulu ikinci ikinci, tekil ziyarete sayısında da altıncı olabildi. Tahmin ettiğiniz gibi tekil ziyaretçi sayısında birinci Google, ardından da Yahoo geliyor; bu iki devi Fox Interactive, CBS Interactive ve Microsoft siteleri takip ediyor.