MP3 Çalar savaşları kızışıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Taşınabilir müzik çalar cihazları piyasası genişlemeye devam ederken ve iPod'un bu alandaki hâkimiyeti de artıyor.

Taşınabilir müzik çalar cihazları piyasası genişlemeye devam ederken ve iPod'un bu alandaki hâkimiyeti de artıyor.

En son olarak savaşa Dell katıldı ve 100 doların altında bir müzik çalar ve üyeliğe dayalı müzik erişimi ile birlikte kablosuz cihaz bağlantıları özellikleri vaat etti.

MP3 Çalar Savaşları KızışıyorSamsung da savaştan geri kalmadı ve tüketicileri iPod'dan uzak tutabileceğine inandıkları iki taşınabilir müzik çaları piyasaya sürdü. Bu iki cihaz arasında S3 modeli iPod'a daha yakın bir rakip. Standart müzik özelliklerinin (ses, görüntü, FM radyo) yanı sıra akıllı telefon ve medya oynatıcılarda bulunan metin görüntüleme, resim görüntüleme, ses kayıt ve oyun desteğini 99.99 dolarlık bir fiyat karşılığında sunan S3 bu özelliklerine rağmen aynı 49 dolarlık iPod nano gibi 4GB'lık bir depolama alanına sahip.

Piyasa hala iPod ve diğer ürünler olarak ikiye bölünmüş olduğundan diğer firmalar rekabet edebilmek için daha ucuz fiyata ürün çıkarmak veya Apple sınırlarının altında kalmak zorundalar.

Piyasadaki en iyi 10 müzik çalardan 9'unun üreticisi olan Apple %59'luk bir oranla pastada en yüksek paya sahip. Apple'ı izleyenler ise %10 ile Microsoft Zune, % 9'luk bir yüzdeyle Creative ve SanDisk, % 4'lük bir pazar payına sahip olan Samsung ve %2'lik bir oranla Sony.