Mozilla'dan Microsoft'u kızdıracak rapor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
16.02.2011

Mozilla'dan Paul Rouget, Internet Explorer 9'un modern bir internet tarayıcısı olmadığını belirtti ve Firefox 4 ile karşılaştırdı.

Mozilla\ dan Microsoft\ u kızdıracak raporMicrosoft, yakında çıkacak olan Internet Explorer' 9'dan oldukça ümitli ve yayımladıkları test sonuçları ile de oldukça iddialı. Ancak Mozilla'nın teknoloji gurusu Paul Rouget Internet Explorer 9'un modern bir internet tarayıcısı olmadığına dair bir rapor yayımladı.

Raporda Paul Rouget, Microsft'un IE9 geliştirilirken üretilen testleri kullandığını ancak gerçek testlerde IE9'un web standartları ve HTML 5 testlerinde Firefox 3.5'ten bile geri olduğunu anlatıyor. Bu kalemlerdeki karşılaştırma doğru olabilir ancak Paul Rouget Explorer'ın Windows'da sayfa sabitleme özelliğine, hızına, Javascript motoruna değinmiyor. Rapor daha çok IE9 kötüdür, Firefox 4 iyidir şeklinde gidiyor...

Internet Explorer 9'un mu yoksa Firefox 4'ün mü daha iyi olduğuna bu internet tarayıcılar çıktığında aslen kullanıcılar belirleyecek. Çünkü her ne kadar rakamlara dayalı testler yapılsa da tarayıcıların başarısını bireysel kullanıcı deneyimlerinin sonucu belirleyecek.