Microsoft Office, Facebook'a geliyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
22.04.2010

Microsoft'un yeni duyurduğu Docs for Facebook Beta, Facebook kullanıcılarının Ofis belgeleri oluşturup paylaşmalarını sağlayacak.

Microsoft Office Facebook  a geliyor

Docs for Facebook Beta'nın duyurulması ile artık Facebook kullanıcıları Microsft Office belgeleri keşfedip, oluşturup paylaşabilecekler. Microsoft Fuse Labs, Office 2010 Web aplikasyonlarını temel alan Docs for Facebook'un, Facebook ortamındaki en iyi doküman hizmetini sunacağı belirtiyor:

"Docs size esnek - sosyal üretkenlik deneyimi sunacak."
"Belge yaratırken, düzenlerken kiminle paylaşacağınızı seçebilir, ortak çalışma yapabilirsiniz. Belgelerinizi upload yapabilir ya da online olarak yeni bir tane başlatabilirsiniz ve beraber çalışmak istediklerinizi davet edip, fikirlerini alabilir daha sonra tüm dünya ile paylaşabilirsiniz."
"Dokümanlar doğrudan bir web tarayıcısının penceresi içinde görüntülenebilir ya da tek tıklama ile bilgisayarınızda yüklü olan ofis programında düzenlenebilir."

Google Docs hem iş hem de genel kullanıma hitap ettiğinden Office 2010'un online Web Apps işlevselliği Microsoft için oldukça önemli. Fuse Labs genel yönetmeni Lili Cheng, Office 2010'un Web Apps teknolojisini Facebook ile çalışmasını sağlamak sadece Facebook platformu için esneklik ve güç kazandırmayıp, Office sisteminin kapasitesini de zenginleştirdiğini belirtiyor.

Facebook, internetin en önemli güçlerinden biri oldu. Ancak Facebook jenerasyonunun Excel belgelerini düzenlemekle uğraşıp uğraşmayacağı şüpheli... Yine de Microsoft, Office programını yeni jenerasyonun kullanıma sunarak başarı sağlaycağından emin görünüyor.

Bu arada Microsoft yeni nesle ulaşmaya çalışa dursun biz, PowerPoint'i dürtmenin nasıl olacağını ve 20 Word belgesi düzenleyerek Farmville'de büyük bir kalem kazanıp kazanamayacağımızı merakla bekliyoruz.

Microsoft Office Facebook\ a geliyor