Microsoft kıvançla sunar: Windows 7



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft bir ilke imza atarak piyasaya çıkıştan önce verdiği kod adını işletim sisteminin resmi adı olarak kullanacağını açıkladı.

Evet, Windows 7'den bahsediyoruz. Microsoft, Vista'nın yerini alacak yeni işletim sisteminin resmi adının Windows 7 olacağını duyurdu.

İsmi kesinleşen işletim sisteminin resmi duyurusu konusunda Microsoft'un ne yapacağı merak edile dursun, şirketin Redmond yerleşkesindeki reklam biriminin şimdiden çalışmalara başladığı konuşuluyor.

Windows 7 Conference

Bilgisayar programcıları, Windows 7'nin beta sürümünü bu ayın sonunda Los Angeles'da düzenlenecek olan Microsoft Developers Conference'da deneme şansı bulacaklar.

Microsoft pazarlama müdürü yardımcısı Mike Nash bir blogda, "Bildiğiniz gibi Windows işletim sisteminin yeni sürümünü geliştirme çalışmalarına başladık. Bu işletim sistemine kod adı olarak Windows 7'yi seçmiştik. Şirket olarak yeni işletim sistemimizin resmi adının da Windows 7 olmasında karar kıldık." diyerek Windows 7'nin Microsoft'un 20 yıldır çıkardığı işletim sistemleri içinde kod adını resmi ad olarak da kullanan ilk işletim sistemi olacağını vurguladı.

Nash'in açıklamaları: "Windows 7 adını seçmemizin altında yatan gerçek basitliğini beğenmemiz oldu. Her yıl yeni bir Windows işletim sistemi çıkarmadığımızdan tarih ve isim kullanmanın artık doğru bir seçim olmadığını düşünüyoruz." şeklinde devam ediyor.

Nash: "Yeni işletim sistemimize böyle bir isim koyarak Vista ile başlattığımız platform teknolojisinden vazgeçtiğimizi sanmayın. Vista'da temellerini attığımız platform altyapısı gelecek nesil Windows sürümlerinde de devam edecek." sözleriyle Vista'nın yerini alacak yeni işletim sisteminin, Windows'un 1987 yılından beri çıkan 7. sürümü olmasının da isim seçimlerinde rol oynadığını belirterek blog'daki yazısını sonlandırmış.

Microsoft yetkilileri, Vista'nın yerini alacak olan yeni işletim sistemleri Windows 7'yi, 2010 yılının Ocak ayında piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.