Microsoft, Bing'i uçuruyor



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
19.06.2010

Google'ın bazı ülkelerde yasaklanmasını fırsat bilen Microsoft kendi arama motoru Bing'i geliştiriyor.

Microsoft, Bing  i uçuruyor

Bing arama motorunu geliştirmeyi ve kapasitesini arttırmayı planlayan Microsoft, önümüzdeki hafta yeni özellikleri açıklıyor. Özellikle müzik, televizyon, filmler ve online oyunlar gibi eğlenceli içerik alanında geliştirmeler yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Microsoft, eğlenceli içerik kapsamındaki geliştirmelerden sonra kullanıcıların ilgisini çekebilecek sağlık, gezi ve alışveriş gibi alanlara da değinecek. Örneğin artık kullanıcılar aramadan sonra TV arama sonuçlarını da görebilecek. Hem de geliştirilmiş bir arayüzle. Aynı şekilde film, müzik ve oyun sorgulamaları da yapılabilecek. Microsoft tüm bu sorgulardan daha net sonuçlar alınabileceğini şimdiden garanti ediyor.

Microsoft'un bu geliştirmeleri herkesin aklına da bir soru işareti getiriyor. Bilindiği üzere en büyük rakipleri Google, önce Çin, ardından da Türkiye'den darbe aldı. Tam da bu anda umutsuz arama motoru Bing'i geliştireceğinin açıklanması biraz da manidar duruyor. Kim bilir belki de geleceğin arama motoru devi Bing olur...