Korsan siteye korsan saldırı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
09.07.2010

En popüler torrent sitesi Pirate Bay 23 yaşındaki bir bilgisayar korsanının saldırısına uğradı.

Korsan siteye korsan saldırı23 yaşındaki bir bilgisayar korsanı (hacker) internetin en geniş dosya paylaşım arşivine sahip torrent sitesi Pirate Bay'de bulduğu bir açıktan yararlanarak 4 milyon hesabın e-posta adreslerine ve şifrelerine ulaştı.

Krebsonsecurity sitesi Arjantinli Ch Russo ve ona yardımcı olan ik kişinin Pirate Bay'in SQL veritabanına girip tüm kullanıcıların dosya yükleme geçmişine ve kişisel iletişim bilgilerine ulaştıklarını belirtiyor.

Russo, elinde imkan bulunmasına rağmen kimsenin bilgilerini değiştirmemiş. Russo'nun ulaştığı veriler tam da MPAA (Amerikan Ulusal Sinema Birliği) ve RIAA (amerikan kayıt Endüstrisi Birliği) gibi kuruşların ulaşmaya çalıştıkları şey aslında. İki kuruluş da Pirate Bay'e dava açmış ancak bir sonuç alamamıştı. Russo ulaştıkları bilgileri paylaşmayı düşünmediklerini sadece insanlara bilgilerinin o kadar da iyi korumadığını göstermek istediklerini, belirtiyor.

Pirate Bay'den durum ilgili bir yorum gelmese de açık kapatılmış durumda o yüzden Pirate Bay kullanıcıları şimdilik rahat bir nefes alabilir.