Karşınızda Internet Explorer 9 Beta



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
16.09.2010

Chrome veFirefox karşısında popülerliğini kaybetmeye başlayan Internet Explorer yeni sürümünü Internet Explorer 9 ile geri dönüyor.

Karşınızda Internet Explorer 9 BetaUzun süredir merakla beklenen Internet Explorer 9, Beta sürümü ile kullanıcıların karşısına çıktı. Beauty of the Web (Web'in Güzelliği) adlı bir internet sitesi ile tanıtılan Internet Explorer 9 oldukça iddialı.

Internet Explorer 9'un öne çıkan yeni özelliklerinden en göze çarpanı donanım destekli hızlandırma. Internet Explorer ekran kartının gücünden yararlanarak tarayıcı penceresinde animasyonların ve HD videoların gerçek renklerde, çok daha akıcı bir şekilde oynatılmasını sağlıyor. Microsoft, yeni geliştirdiği JavaScript motoru ile birleşen donanım destekli hızlandırma sayesinde Web'in bilgisayarınıza yüklenen bir uygulama kadar performanslı kullanılabileceğini iddia ediyor.

Eskisine göre Daha sade bir arayüze sahip olan Internet Explorer 9'un görünümü modern internet taratıcılarının yolundan gidiyor. Yeni tasarım Safari, Chrome, Opera ve Firefox 4'e oldukça benziyor. Tabii bütün bu yeni tarayıcılarda olduğu gibi HTML 5 ve CSS 3 desteğine de büyük önem verilmiş.

Internet Explorer 9'un bir diğer avantajı da Windows 7 ile olan entegrasyonu. Windows 7'nin sevilen özelliklerinden faydalanan Internet Explorer 9 kullanıcıların daha hızlı ve verimli sörf yapmasını sağlayacak yeni işlevler sunuyor. Artık favori web sitelerinizi kısayol olarak doğrudan görev çubuğuna ekleyebiliyorsunuz. Internet Explorer sekmesini pencereden ayırıp görev çubuğuna bırakabiliyorsunuz. Ayrıca Windows 7'deki pencereleri ekran kenarına getirip yeniden boyutlandırma özelliğini bu ayırdığınız sekmeler için de kullanabilirsiniz. ki bu da istediğiniz web sitelerini doğrudan görev çubuğundan açabilmenizi sağlıyor. Görev çubuğuna sabitlenen sitelerin her birinin kendi hızlı erişim menüleri de bulunuyor.

Yeni görünümü, hızı ve kullanışlı özellikleriyle zedelenen imajını onarmaya çalışan Internet Explorer'ın demosunu denemek isterseniz aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz:

Internet Explorer 9 Beta Türkçe (Windows 7) indir

Internet Explorer 9 Beta Türkçe (Windows 7) 64 Bit indir

Internet Explorer 9 Beta Türkçe (Vista) indir

Internet Explorer 9 Beta English (Windows 7)

Internet Explorer 9 Beta English (Windows 7) 64 Bit

Internet Explorer 9 Beta English (Vista )

Internet Explorer 9 Beta English (Vista ) 64 Bit

Karşınızda Internet Explorer 9 Beta