iOS 4.3 pek çok yenilikle geliyor...



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.03.2011

Apple'ın iPhone, iPad ve iPod cihazlarında kullanılan mobil işletim sistemi iOS'un yeni sürümü pek çok yenilik barındırıyor.

iOS 4.3  pek çok yenilikle geliyor...Geçtiğimiz günlerde iPad 2'yi basına tanıtan Apple, yakında mobil işletim sistemi iOS'u 4.3 sürümünü çıkaracak. iOS 4.3'te iPhone, iPad ve iPod kullanıcılarını ilgilendiren pek çok yenilik ve geliştirme bulunuyor.

Safari performansı geliştirildi. Safari'ye artık Nito Javascipt motoru destek veriyor ki bu da javascriptin iOS 4.2'ye oranla ik kat daha hızlı çalıştırılmasını sağlıyor. Böylece özellikle interaktif uygulamalara sahip sayfalar daha hızlı açılacak.

iTunes Home paylaşımı... Artık iTunes kütüphanenizdeki tüm müziği (Mac ya da PC'inizde iTunes varsa) Wi-fi ağ üzerinden evinizin istediğiniz yerinde iPhone, iPad ya da iPod'nuzda çalabileceksiniz.

iPad'in yan tarafındaki düğme isteğe bağlı olarak görüntü durumu ya da ses açıp kapatma işlevleri arasında değiştirilebilecek. Yanigörünüm, portre ya da manzara görüntü tiplerinde birinde sabitlenebilecek. Ya da çabucak ses açıp kapatılabilecek.

iOS 4.3 ile iPhone 4 bir Wi-Fi Hotspot haline getirilebilecek. Wi-fi'ya erişemediğiniz bir 3G alanında kişisel "Hotspot"unuzu oluşturarak Mac, PC, iPad ya da diğer Wi-Fi destekleyen cihazlarınızla bağlantı kurup mobil datanızı paylaşabileceksiniz. Wi-fi üzerinden aynı anda 5 cihazla paylaşım yapılabilecek.

Apple'ın yeni işletim sistemindeki bu başlıca yeniliklerin yanında sistemdeki hataları düzelten ve sistemi geliştiren çeşitli güncellemeler de bulunacak. iOS 4.3 mobil işletim sistemi, iPhone 3Gs, iPhone 4, iPod Touch 3rd Generation, iPod Touch 4th Generation, iPad ve iPad 2 ile uyumlu olacak.