Internet Explorer 6 son demlerini yaşıyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
18.09.2010

Web analiz şirketi StatCounter şirketinin rakamlarına göre Amerika ve Avrupa'da Internet Explorer 6'nın pazar payı %5'in altına düştü.

Internet Explorer 6 son demlerini yaşıyorYıllar boyunca IE6 geliştiriciler için tan bir başarısı oldu ve pek çok kullanıcı alternatif web tarayıcılarına geçti. IE 6 güvenlik açıklarıyla doluydu ve hemen hem tüm web standartlarını bozdu.

Windows yüklü makinelerde standart web tarayıcı olarak geldiği için piyasanın hakimiydi. 2002 ve 2003 yıllarında Internet Explorer 6 web tarayıcı piyasasında %90'lık bir pazar payına sahipti. IE6, Internet Explorer 7 ve 8 çıktıktan sonra dahi piyasadaki sağlam yerini korumayı başardı.

Mayıs 2010'da yapılan 15 milyar sayfa görüntülemenin analizi Amerika'da IE 6'nın kullanım oranının son 12 ayda %11.5'ten % 4.7'ye düştüğünü gösteriyor. Yani sonunda IE6 ömrünün sonuna ulaşmış bulunuyor. Eğer hâlâ IE 6 kullanıyorsanız artık gerçekten başka web tarayıcılar denemenin zamanı geldi de geçiyor. Piyasada pek çok başarılı web tarayıcı bulunuyor: Chrome, Opera, Firefox, hatta Internet Explorer 8...