İncelik, zerafet ve organik ışık: Sony XEL-1



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bir yemek çubuğu, ya da bir dilim ekmek... Sony'nin yeni televizyonu XEL-1 hepsinden daha ince!

XEL-1Sony'nin gurur duyduğu çok canlı renklere göz atmak yerine, dünyanın ilk organik ışık yayan diyot televizyonu olan XEL-1'in yandan görünüşü, belki daha çok ilgi çekici... Organik olması, arka ışıklarının olmaması anlamına geliyor. Bu yüzden ekranın en kalın hali 0.5 santimetre. Bu sektörde, ürününüzü ne kadar küçültür ya da inceltirseniz, bu fiyatlarınıza da o yönde artı olarak yansıyor. 11 inçlik ekranı, paketinden çıkardıktan sonra, setin kalınlığını 20 dakika boyunca elinize geçen herşeyle kıyaslayabilirsiniz. Uzakdoğu yemekleri için kullanılan çubuklar, bardak altlıkları veya bir dilim ekmek... Sony XEL-1 hepsinden daha ince.

Sony, yüksek çözünürlük için USB, Ethernet, HDMI gibi tüm girişlere sahip. Hatta Sony, duvara monte edilerek izleme deneyimi için çoktan kablosuz bir sürüm üzerinde düşünmeye başladı bile. 1,000,000:1 kontrast oranı bulunan bu OLED ekranın fiyatının 1740 dolar civarında olması bekleniyor.

XEL-1, bu görüntü setleri savaşında yeni bir cephe açtı. Artık gelişmeler, çapraz bir şekilde yapılan inç ölçümleriyle belirlenmeyecek. En hafifi ve en incesini yaratma savaşı çoktan başladı bile_