Google Chrome da kaybediyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google Chrome çıkışından hemen sonra yakaladığı hızı koruyamadı ve pazarda yakaladığı yüzde hızlı bir şekilde düşmeye başladı.

Google ChromeGoogle Chrome çıkışıyla birlikte hızlı bir şekilde pazar payını arttırsa da buna karşın son haftalarda dramatik bir düşüş yaşıyor.

Web analiz firması Clicky'nin yayınladığı rapora göre; Google Chrome çıkışıyla birlikte web tarayıcıları arasında %3'lük bir pazar payına ulaştı fakat son haftalarda pazar payı %1,5 seviyesine düştü. Hem Microsoft'un Internet Explorer'ı hem de Mozilla'nın Firefox'u, Google Chrome kullanıma sunulduktan sonra kullanıcı sayılarında kayda değer düşüşler yaşadılar. Buna karşın Google Chrome'un web tarayıcıları pazarındaki düşüşü en az girişi kadar keskin gerçekleşti.

Web tarayıcıları pazarındaki mevcut duruma baktığımızda Internet Explorer %60'lık bir pazar payına sahipken, Mozilla Firefox kullanıcıların %30'u tarafından tercih ediliyor. Apple cephesine baktığımızda ise Safari web tarayıcısının kullanıcıların %4'ü tarafından tercih edildiğini görüyoruz.