Google'laştıramadıklarımızdan mısınız?



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan Pew Internet & American Life Project araştırma raporuna göre Amerikan halkının arama motorlarında gerçekleştirdiği isim bazlı aramalarda büyük oranda artış ve eğilim değişikliği gözlemlenmiş.

Google laştıramadıklarımızdan mısınız?Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan Pew Internet & American Life Project araştırma raporuna göre Amerikan halkının arama motorlarında gerçekleştirdiği isim bazlı aramalarda büyük oranda artış ve eğilim değişikliği gözlemlenmiş. Araştırmanın ortaya koyduğu bulgulardan bazıları ise şöyle:

2002 yılında kendilerini arama motorlarında aratanların tüm İnternet kullanıcıları içindeki oranı %22 iken, bu oran bugün %47'ye yükselmiş durumda. Kendileri hakkında düzenli olarak Google sorgulaması yaptırdıklarını söyleyen İnternet kullanıcıları %3'lük bir çoğunluğa sahipken, kullanıcıların %22'si kendi isimlerini sık sık arattıklarını, geriye kalan %75 ise isimlerini bir veya iki kez arattıklarını söylüyor.

Google laştıramadıklarımızdan mısınız?

İnternet kullanıcılarının %60'ı ise internette kendileri hakkında hangi bilgilerin bulunduğunu umursamadıklarını söylüyor. Kullanıcıların %60'ı kendileri hakkında Google sorgulaması yaptırdıklarında ilgili sonuçlara ulaşırken, %38'ialakasız sonuçlarla karşılaştıklarını belirtiyor.

Google'da kendi isimlerinin aratanların %85'i buldukları bilgilerin çoğunun doğru olduğunu söylerken, %11'i bu bilgilerin doğru olmadığını, %4'ü de kendileri hakkında hiç bilgi bulunmadığını belirtiyor.


Google laştıramadıklarımızdan mısınız?

Google'da yapılan isim sorgulamalarının dağılımına baktığımızda ise %36'lık bir orana çoğu kullanıcının geçmişteki tanıdıklarını aradığını görüyoruz. Bununla birlikte iş ilanlarına başvuran adaylar için yapılan aramalar %11'lik bir orana sahipken, sevgili bulmak için yapılan aramaların %9'luk bir orana sahip olduğunu görüyoruz.