Google Docs İnternetsiz de Kullanılacak



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Zoho'nun Writer hizmetinin çevrimdışı çalışan sürümünü tanıtmasından aylar sonra Google çevrimiçi ofis uygulamaları içeren Docs hizmetinin çevrimdışı olarak kullanımına olanak verecek bir Gears eklentisi yayınlayacağını duyurdu.

Google Docs internet olmadan kullanılabilecekZoho'nun Writer hizmetinin çevrimdışı çalışan sürümünü tanıtmasından aylar sonra Google çevrimiçi ofis uygulamaları içeren Docs hizmetinin çevrimdışı olarak kullanımına olanak verecek bir Gears eklentisi yayınlayacağını duyurdu.

Google Gears isimli Web tarayıcısı eklentisi ile kullanıcılar, önümüzdeki beş hafta içinde Google Docs'un sunduğu ofis uygulamalarını çevrimdışı olarak kullanabilecekler. Google Gears tabanlı bu eklentiyi indirmek için docs anasayfasın daki "Offline" (Çevrimdışı) düğmesine basıp eklentiyi kurmaları yeterli olacak. Mevcut programlar hem Google Docs'ın hem de Google Gears'ın Beta sürümü olsa da Google'ın bu hamlesi; Redmond'un Microsoft'un gelenekselleşmiş Office uygulamasına karşı sunduğu hizmet göz önüne alındığında bir karşı atak olarak kabul edilebilir. Google Gears'ın açık kaynak tabanlı oluşu program geliştiricilerinin, çevrimiçi Google Docs dahil tüm Gears platformu eklentilerini istedikleri gibi düzenlemelerini ve geliştirmeler yapmalarını sağlıyor.