Firefox 3.5 kullanıma sunuldu



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Firefox, Internet Explorer ve Chrome ile yakalamaca oynamaya devam ediyor

Mozilla Firefox 3.5Mozilla, Firefox 3.5'i altı aylık bir gecikme ve son yapılmış büyük güncellemeden yaklaşık bir sene sonra kullanıcıların beğenisine sundu.

3.5 sürümünde oldukça önemli geliştirmelerin bulunduğunu ve bunlardan bazılarının Internet Explorer ve Google Chrome ile yaşanan rekabetten kaynaklandığını belirten uzmanlar sürümdeki en göze batan yeniliğin "private browsing" (gizli gezinme) olduğu konusunda birleşiyorlar. (Safari'de 2005 yılından beri bulunan ve kullanıcılar arasında "porno modu" adı verilen özellik Firefox 3.5 ile geliştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor.)

Firefox 3.5'in piyasaya çıkmış olması çanların Firefox 3.0 için çalmaya başladığı anlamına geliyor. Mozilla prensip olarak yeni bir sürüm piyasaya çıktıktan sonraki 6 aylık süreçte eski sürüme destek veriyor. Bu durum, şirketin 31Aralık 2009 tarihinden itibaren Firefox 3.0 için güvenlik yaması üretmeyeceği beklentisini doğuruyor.)

Halen eski Firefox sürümlerini kullanan kullanıcılar "Yardım" sekmesi altındaki "Güncellemeleri kontrol et" seçeneği üzerinden güncelleme yapabilirler.

Uzmanlar, Microsoft'un Avrupa'da Internet Explorer 8'i Windows 7'ye gömülü olarak piyasaya sürmeme kararı almasından sonra Firefox'un özellikle Avrupa ülkelerinde pazar payını artıracağını tahmin ediyorlar.