Firefox 4.0'ın yeni görüntüleri yayınlandı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
24.12.2009

Firefox 4.0, son yayınlanan ekran görüntülerinde Google Chrome'a olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Mozilla Haziran ayında Firefox 3.5'i sunduktan sadece birkaç hafta sonra Firefox 3.7'nin ekran görüntülerini dağıtmıştı. Şirket, Firefox'un henüz 3.7 sürümü bile çıkmamış olmasına rağmen bugün 4.0 versiyonuna ait ekran görüntülerini internette tanıttı.

Mozilla'nın iletişim sitesi Wiki'de bulunan ekran görüntüleriyle ilgili şirketin açıklaması bunların şu an için bir "beyin fırtınası" olduğu şeklinde.

Yenilikler:

1- Google Chrome'a ait bir özellik olan tepeye sekme açabilme Firefox 4.0 ile tanışacağımız bir yenilik olarak göze çarpıyor. Firefox'ta şu anda uygulanmakta olan sekme mantığı "tabanda sekme açma" şeklinde gerçekleşiyor. Görüntüleri incelersek:

Tabanda sekme açma:

Tabanda sekme açma

Tepede sekme açma:

Tepede sekme açma

2- Durdur- Yenile ve Git Kombosu: Bu özellik tarayıcı sayfası üzerinde yerden tasarruf etmek için etkin bir yöntem. Bütünleşik yapı sayesinde arama yapma, aramayı durdurma, sayfayı yenileme yanında sayfanın yüklenme süreci tek bir gösterge ile kontrol edilebiliyor.

Durdur, Yenile ve Git Kombosu

Windows Vista ve Windows 7'nin Aero (Şeffaf görünüm) temasına daha iyi uyum sağlayacağı ve son açıklanan özellikleri ile Google Chrome'a daha çok benzeyeceği anlaşılan Firefox 4'ün 2010 yılının üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulması bekleniyor.