Facebook'un yüzü değişiyor [Resim - Video]



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
11.12.2010

Facebook'un profil sayfasının yapısı değişiyor ve pek çok yenilik ekleniyor.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]Facebook'un yenilenen profil sayfası yapısı kullanıma açıldı. Tek yapmanız gereken http://www.facebook.com/about/profile/ adresine gidip sayfanın sağ alt köşesinde bulunan "Get The New Profile" tuşuna tıklamak.

Pek çok yeniliğin bulunduğu yeni profil sayfasını geçmeden önce aşağıdaki tanıtım videosunu izleyerek ve devamındaki resimli açıklamalarımızı okuyarak yenilikler hakkında fikir edinmenizde fayda var çünkü değişikliği bir kez yaptıktan sonra geri alamayabilirsiniz. (En azından biz böyle bir seçenek göremedik; bulan okuyucularımız yorum kısmına yazarak gönderebilirler.)


Yeni Bir Profil
Yeni tasarımda kişisel bilgileriniz "Hakkımda" benzeri bir yapı ile profil sayfasının en üstünde gösteriliyor. Eskisi gibi nerede çalıştığınız, nerede okuduğunuz vb. bilgilerin yanında konuştuğunuz dilleri de gösterebiliyorsunuz.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]

Resimli Profil
Son olarak etiketlendiğiniz resimler artık doğrudan profilinizde görülebiliyor. bu resimleri güvenlik ayarında resimlerinizi görmesine izin verdiğiniz kişiler görebiliyor. Ekstra olarak profil sayfasından kaldırmak istiyorsanız resimlerin üzerine gelip resmin sağ üst köşesinde çıkan "x" işaretine basmanız yeterli. Bu eylem sadece resmin profilde çıkmasına engel olur arkadaşlarınız Fotoğraflar alnına girip gene resme bakabilirler.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]

Daha Düzenli Bir Profil Sayfası
Eski tasarımdaki sekmeler kaldırılmış. Profilinizdeki bölümlere fotoğrafınızın altındaki linklerden ulaşabilirsiniz.. Buradaki "Bilgiler" bölümüne Felsefe eklenmiş durumda. Buraya aynı dini, politik görüşe sahip grupları, favori alıntılarınızı ve sizi etkileyen insanları ekleyebilirsiniz.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]

Detaylı iş ve Eğitim Bilgileri
İş alanına proje ve çalıştığınız kişileri ekleyerek insanlara ne üzerinde çalıştığınızı ve kiminle çalıştığınızı gösterebilirsiniz hatta aldığınız dersleri burada duyurabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızı ya da sınıf arkadaşlarınızı dahil edebilirsiniz. İşiniz veya okulunuz için kendinize bir ağ oluşturmak ve bağlantılarınızı düzenlemek için oldukça kullanışlı.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]

İlgi Alanlarınız Artık Daha Görsel
İlgi alanlarınız çok daha görselleştirilerek gezmesi kolaylaştırılmış ve daha ilgi çekici hale getirilmiş. Ek olarak "Spor" bölümü de eklenmiş.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]

İlişkilerinizi Yeniden Düzenleyebilirsiniz
Artık arkadaşlarınızı istediğiniz adlarda (Örneğin en iyi arakadaşlar gibi) gruplayabilir, ilişki durumunuzu detaylandırabilirsiniz. Ek olarak aile bireylerini de ayrıca gösterebilirsiniz. Ancak akraba isimlerinin hepsi henüz Türkçe'ye çevrilmiş değil ya da bazı akraba isimleri bulunmuyor. Örneğin kardeşimi ve babamı ekleyebildim ama bacanağımı ekleyemedim. Facebook, Türkçe'deki bol akraba adlarını da eklese iyi olur.

Facebook  un yüzü değişiyor [Resim - Video]

En popüler sosyal ağ olan Facebook, yeni profil düzeni ile konumuna yaraşır bir iş çıkarmış. Alıştığınız profil sayfasına göre farklı gelebilir ama biz yapılan yenilikleri kullanışlılık, görsellik ve paylaşım adına oldukça başarılı bulduk. Peki siz yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz?