Facebook'un sahibi değişecek mi?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
14.07.2010

Amerika'da web sitesi tasarımcısı Paul Ceglia, Facebook'un %84'ünün kendisine ait olduğu iddia ederek mahkemeye başvurdu.

Facebook  un sahibi değişecek mi?

Web sitesi tasarlayan Paul Ceglia, Facebook'un %84'üne sahip olduğu iddiasıyla dava açtı. Sonuç alması zor gibi gözükse de Ceglia'nın davayı kazanmaması için Facebook'un Ceglia'nın iddialarını çürütmesi gerekiyor.

Dava gerekçesine göre Paul Ceglia ile Nisan 2003'de Facebook'un tasarımı için bir kontrat imzalanmış. Ceglia kontrata göre kendisine 1000 dolar ücret ve Facebook'un %50 hissesi artı site bitene kadar geçen her gün için %1 hisse verilmesi gerektiğini öne sürüyor. Tasarımın 4 Şubat 2004'te bitmesi nedeniyle de Caglia Facebook'un %84 hissesinde hak iddia ediyor.

Kontratın şartları gerçekten garip ve olayın gerçekleştiği zamandan altı yıl sonra gündeme getirilmesi şüphe uyandırıyor. Ayrıca Ceglia açtığı e-ticaret sitesinin müşterilere bir ürünü teslim edemedi için 200.000 dolar para cezasına çarptırılmış.

Otoritelere göre Ceglia'nın davayı kazanması güç ama şimdiden Facebook için problem teşkil etmeye başladı. Mahkeme ,dava sonuçlanıncaya kadar Mark Zuckerberg ve Facebook'un hisselerinin transfer edilmesi engelledi.