Facebook tuzağına dikkat!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
18.03.2010

Hackerlar Facebook'u yem olarak kullandıkları maillerle şifrelerinizi ele geçirebilir.

Facebook tuzağına dikkat!Facebook kullanıcılarını hedef alan hackerler, insanların banka hesaplarını ve kişisel bilgilerini çalmak amacıyla milyonlarca virüslü mail göndermiş bulunuyorlar. Mailler ""Facebook password reset confirmation customer support" (Facebook şifresi sıfırlama müşteri bilgilendirme desteği) başlığıyla gönderiliyor. Maillerin içinde de Facebook hesaplarının sıfırlandığı ve yeni hesap bilgilerini almak için eklentiye tıklamaları gerektiği söyleniyor. Antivirüs yazılımı geliştiren McAfee eğer eklenti açılırsa şifreleri çalan bir program ile çeşitli zararlı yazılımların bilgisayara bulaştığını belirtiyor. Daha önce de Facebook kullanıcılarını hedef alan hackerlar Facebook'un kendi e-posta sistemini kullanmıştı ama bu sefer normal bir mail ile bilgisayarlara saldırıyorlar.

Bir Facebook sözcüsü bu konu hakkında özel bir yorum yapamayacaklarını ama Çarşamba günü kullanıcıları bu maili silmelerini ve herkesin tanıdıklarını uyarması gerektiğini tavsiye ettiklerini belirtti.
McAfee hackerlerın Avrupa, Amerika ve Asya'da salı gününden itibaren 10 milyon mail gönderdiklerini tahmin ediyor. McAfee'nin zararlı yazılım aratırma başkanı Dave Marcus, hackerlerın milyonlarca bilgisayara sızmayı başaracaklarını düşündüklerini açıkladı:
"Facebook'u yem olarak kullandığınızda potansiyel olarak 400 milyon kişinin eklentiye tıklaması ihtimali bulunuyor. %10 başarı sağlansa bu 40 milyon kullanıcı eder.