Facebook kullanıcı bilgilerini izinsiz paylaşmaya hazırlanıyor



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
29.03.2010

Facebook bir kez daha gizlilik politikasını değiştiriyor. Yeni uygulamalardan biri ise kullanıcıların hiç hoşuna gitmeyecek.

Geçtiğimiz senenin sonunda gizlilik politikasına yaptığı tartışmalı değişiklikle gündeme gelen Facebook, kullanıcı bilgilerinin gizliliğiyle ilgili bir kez daha değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu sefer özellikle Facebook Connect altyapısını kullanan sitelere sunulan bilgilerle ilgili kullanıcı gizliliğini tehlikeye atan değişiklikler dikkat çekiyor.

Facebook'un değişiklikle ilgili yaptığı son açıklamalar açıkça kullanıcı bilgilerinin Facebook Connect altyapısını kullanan başlangıçta sadece bazı siteler- sitelerle kullanıcı bilgilerinin paylaşılacağını belirtiyor. Bu değişikliğin en rahatsız edici yanı ise kullanıcıların -her ne kadar kapatmaları mümkün olsa da- sisteme otomatik olarak dahil edilmeleri.

Teknik olarak, sisteme dahil edilmiş bir siteye girdiğiniz zaman, site sizin Facebook tarafından bırakılmış çereze bakıyor ve buradan elde ettiği kimliğinizle profilinizdeki bilgilere ulaşıyor.

Paylaşılacak olan bilgiler ise şöyle: sizin ve arkadaşlarınızın isimleri, profil resimleri, cinsiyet, bağlantılarınız ve Herkes -burada siz değiştirmediğiniz sürece varsayılan gizlilik seviyesinin bu olduğunu hatırlatalım- seviyesinde paylaştığınız bütün içerik.