Facebook'dan hackerlara ödül!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
11.12.2010

Facebook, en iyi hackerleri ödüllendirmek üzere Hacker Cup adlı bir yarışma düzenleyeceğini duyurdu.

Facebook\ dan hackerlara ödül!Facebook, tüm dünyadan geliştiricileri buluşturacak bir proje olarak Hacker Cup (Hacker kupası) adlı bir programlama yarışması düzenleyecek. Yarışmacılar çeşitli aşamalarda algoritma temelli problemleri çözmeye çalışacaklar. Belli bir sürede problemleri çözenler sonraki aşamaya geçecek.

20 Aralıkta açılacak olan yarışma kayıtlarının 72 saat sürecek olan sıralama turu 7 Ocak 2011'de yapılacak. Sıralama turunda üç problem olacak ve katılımcıların sonraki tura geçmek için en az bir problemi çözmeleri gerekecek. İlk online turda her biri 3'er saat sürecek olan üç bölüm bulunacak. Bu turda en yüksek puanı alan 1000 yarışmacı sonraki tura geçebilecek.

İkinci online turda ise en yüksek puanı alan 25 yarışmacı, Facebook'un Palo Alto'daki merkezinde yapılacak olan finale katılma hakkı kazanacak. Final turunda kazanana "Dünya Şampiyonu" ünvanı ve 5000 dolar para ödülü verilecek. Eğer yarışma öncesi pratik yapmak istiyorsanız Facebook'un bulmaca sayfasına göz atabilirsiniz. Başvurular için de Facebook'un Hacker Cup sayfasını takip etmenizde fayda var.