En korkunç ajanlık silahı: Facebook



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
07.05.2011

Wikileaks'in kurucusu Assange, Facebook'un en ürkütücü ajanlık aracı olduğunu söylüyor.

En Korkunç Ajanlık Silahı: Facebook2010 yılına damgasını vuran Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Russia Today'ye verdiği röportajda Facebook'un şimdiye kadar icat edilmiş en tehlikeli ajanlık aracı olduğunu söyledi. Ayrıca ABD'nin insanlar hakkında bilgi toplamak için kullandığı en önemli araçlardan biri olduğunu da ekledi:

"Ortada insanların ilişkileri, adları, adresleri ve iletişimleriyle ilgili en kapsamlı veri bankası bulunuyor ve bu veri bankası ABD'de bulunuyor ki tüm bu veriler ABD istihbaratının erişiminde bulunuyor. Facebook, Yahoo, Google gibi büyük ABD kuruluşlarının her birinde istihbaratın kullanımına özel arayüzler bulunuyor. Herkes şunu anlamalı ki arkadaşlarınızı Facebook'a davet ettiğini her sefer ABD istihbaratı için çalışmış oluyorsunuz."

Daily News'a e-posta gönderen bir Facebook yetkilisi, yasal zorunluluklarının dışında herhangi bir şey yapmadıklarını söylemiş ve şirketlerin yetkililerle veri paylaşımının da kanunlarla belirlendiğini hatırlatmış.

Assange'ın iddialarının doğru ya da yanlış olup olmadığından emin olamayabiliriz ama şu bir gerçek ki Facebook'la ilgili yaşanan her olayda kullanıcılar bilgi paylaşımı konusunda daha endişeli oluyor.