Domino's Pizza, e-postaları şifreleyecek



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Domino's Pizza'nın, şirketin dâhili ve harici şirket e-postalarını korumak için, Voltage Security'nin güvenli-posta şifreleme paketini kullanarak e-postaları şifreleyeceği açıklandı.

Dominos Pizza LogoPizza üreticisinin ağ güvenliği yöneticisi Karl Anderson, bu hareketin, özel ya da mülkiyetle ilgili bilgilerin kaza eseri kaybolmalarını engellemek için şirket genelinde uygulanan veri kaybını önleme hareketinin bir parçası olduğunu söyledi.

Anderson bu şifrelemenin sebebini "İş ortaklarımıza ve sigorta sağlayıcıları gibi tedarikçilere gönderilmekte olan e-postaların, gönderilmeden önce şifrelenmesi gereken sosyal güvenlik numaraları gibi bilgiler içerebileceğini fark ettik." sözleriyle açıkladı.

Domino's, şirketin merkezinin bulunduğu Ann Arbor; Amerika Birleşik Devletleri genelindeki 17 dağıtım merkezi, önemli ortaklar ve tedarikçiler arasındaki e-posta trafiğini şifreleyerek yürütecek.

Güvenli-posta, hassas verilere sahip e-postaları otomatik olarak seçiyor ve gönderim önceliğine göre otomatik olarak şifreliyor. Alıcıların, korunan mesajları, istemci programı indirmek ve kurmak zorunda olmadan okuyabilecekleri vurgulandı.

Anderson: "Şifreleme ile ilgili kararlar, bireysel olarak değil, önceden ayarlanmış politikamıza göre alınacaktır." dedi.