Dell Hatalı Nvidia Çipleri Yüzünden Zorda



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Dell'in yeni çıkardığı modeller, hatalı Nvidia grafik kartlarının neden olduğu ısınma problemleri yüzünden kullanıcılardan şiddetli tepkiler aldı.

Dell'in yayınladığı yama dizüstü bilgisayarlardaki BIOS yazılımlarını güncelliyor ve grafik kartlarının termal dalgalanmaları üzerinde daha iyi kontrol sağlayıp, aşırı ısınmalarını engelliyor. Dell kartlar için değişim önermedi bu yüzden çoğu kullanıcı her an bozulabilecek bir dizüstü bilgisayara sahip olmanın endişesini taşımaktan rahatsız.

Dell; grafik kartı bozulan kullanıcıların kartlarını değiştireceğini ama bunun belirli durumlara göre yapılacağını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda da Microsoft, Xbox 360 oyun konsolu ile problemler yaşamıştı ve kullanıcılarına tamir masraflarını ödemeyi teklif etmişti.

Dell Hatalı Nvidia Çipleri Yüzünden ZordaNvidia; yakın bir zamanda bazı grafik yongalarının aşırı ısındığını açıklamıştı. Problemin asıl nedeni bilinmezken Nvidia, problemin yongalarından bazılarında kullanılan paketleme materyali ve bazı laptopların termal tasarımı ile alakalı olabileceğini bildirdi.

Dell'in yeniçıkardığı modeller, hatalı Nvidia grafik kartlarının neden olduğu ısınma problemleri yüzünden kullanıcılardan şiddetli tepkiler aldı.

Dell bu problemi düzeltmek için bir yama çıkarmış olsa da kullanıcılar bu yamayı geçici bir çözüm olarak görüyor ve Dell'in; ısınan ve eninde sonunda bozulması muhtemel hatalı ekran kartlarını değiştirmesini talep ediyor.