Cep Telefonunuzun Şarjı Bittiyse Dans Edin...



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bir festival alanında sıkışıp kalmış olsaydınız ve cep telefonunuzun şarjı bitmek üzere olsaydı ne yapardınız? Piyasaya çıkan yeni bir aygıt sayesinde böyle bir durumda yalnızca müziği hissetmeniz ve dans etmeniz yeterli.

Cep Telefonunuzun Şarjı Bittiyse Dans Edin

Cep telefonu operatörü Orange, Temmuz ayında yenilenebilir enerjiler konusunda uzman bir şirket olan GotWind ile dans ederken ortaya çıkan enerji ile çalışan bir şarj aleti üretmek için birlikte çalıştıklarını duyurdu.

Kinetik enerjili bu portatif şarj aletleri 18 Temmuz Cuma günü İngiltere Somerset'te başlayacak olan dünyanın en büyük açık alan müzik ve sanat festivali Glastonbury Festivali'nde denenecek.

Cep Telefonunuzun Şarjı Bittiyse Dans Edin

Kullanıcının koluna bağlanan bu şarj aletleri oluşturdukları manyetik alan ve ağırlık sitemi sayesinde bir şarj depolama ünitesini tamamen doldurabilecek elektriği üretebilecek. Doldurulan bu üniteler ile de cep telefonları şarj edilebilecek.

Bu yeni girişim hakkında konuşan Orange UK firmasının başkanı Hattie Magee "Kullanıcıların cep telefonlarını şarj ederken tebessüm etmelerine olanak sağlayacak eğlenceli, ilgi çekici ve interaktif bir ürün yaratmak; aynı zamanda yeni bir enerji verimliliği prototipini test etmek istedik" diye konuştu.